Dessa är både gluten - och laktosfria och innehåller fullkornsprodukten havre som är full med vitaminer, mineraler och fibrer och som tros vara bra för blodkärlen. De innehåller även kanel som, förutom sin goda smak, gör att det kommer lukta supergott i köket när du steker pannkakorna samt bitar av banan som ger sötma och som smälter i munnen. Ja , du hör ju - helt klart ett recept värt att testa!
RECEPT - HAVREPANNKAKOR (CA. 8-10 SMÅ PANNKAKOR)
3 dl havregryn
1 tsk kanel
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
2 dl havremjölk
2 stora ekologiska ägg
2-4 mogna ekologiska bananer (beroende på storlek och önskad sötma)
ev. 1 dl blåbär (frysta eller färska)
kokosolja eller smör att steka i
samt valfri topping
Börja med att mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda det tillsammans med bakpulver, kanel, salt och vaniljpulver. Rör ner havremjölk och vispa sedan i ett ägg (med gaffel för att spara disk). Mosa bananen med gaffeln i smeten. Det ska vara lite klumpar, det är hela poängen i detta recept! Om du vill, blanda sedan försiktigt i lite blåbär, pannkakorna kan bli lite mer svårhanterliga men de blir goda (är också jättegoda utan bär). Rör inte om för mycket för då kan hela smeten bli blå. Klicka ut två skedar smet per pannkaka och stek på båda sidor i rikligt med kokosolja/smör på medelvärme. Servera med bär, kokos, lönnsirap/honung eller vad som faller dig i smaken. Om du vill göra egen chokladsås smälter du bara kokosolja och blandar med kakao och ev lite salt. Enjoy!
コメント